Utpakking: Biltema bordsirkelsag art. 17-047

Produkthjemmeside

I mitt første innlegg skal jeg skrive noen få ord om utpakking og montering av en bordsirkelsag fra Biltema.

Etter å ha fattet interesse for trearbeid og hobbysnekring fant jeg ut at jeg måtte ha det essensielle av utstyr. Det viser seg at jeg manglet både håndoverfres og bordsirkelsag. Dette bøtet jeg på med et besøk på Biltema.

Sagen tok lang tid å finne på lager, men det kan være helt tilfeldig, så det skal jeg ikke si noe på.

Innpakning:

Kommer pakket i deler. Tykk kartong og pappa samt isopor inne i pakken. Godt pakket.

Isoporen flasser litt, noe som gir kuler som klistrer til alt. Ikke så stas når man har små barn i hus. Men dette kunne jeg gjort i kjelleren.

Bruksanvisning:

Relativt forståelig bruksanvisning. Men ta deg tid til å sortere deler, bolter, muttere og skiver for seg. Det er en stor fordel når du holder på. Mange små deler.

Det aller første som slår meg er at det på selve sagbordet var klistret en stor lapp. Dette tenkte jeg var sikkerhetsinstrukser, så de tenkte jeg å lese når den var montert. Dette er en notis om å fjerne transportbeskyttelsen som ligger under motoren. Man må da skru av bunnplaten for å ta den ut. Dette fant jeg ut etter jeg hadde montert sagen på stativet. Dermed ble det 4 bolter og litt ekstra arbeid for å få den av. Dette kunne godt stått med store bokstaver under «montering» i bruksanvisningen.

En annen ting med denne klistrelappen, er at den dro med seg litt av malingen på selve maskinen når den ble dradd forsiktig av. IKKE bra.

20150602_141800

Ellers en helt ok bruksanvisning. Jeg har sett bedre. Den gir en dårlig indikasjon på monteringen av stativet, av hvilke bjelker som skulle hvor. Det ble selvfølgelig feil hos meg, slik at stativet ikke «spriker». 24 bolter ut og inn igjen. Dette tar jeg selvfølgelig på min egen kappe, men det hadde IKKE skadet med f.eks. merking på selve delen..

20150602_103539

Montering:

Selve monteringen er med litt forberedelser og riktig verktøy gjort unna på 30-60 min for folk med litt færre tommeltotter enn meg. Jeg brukte nærmere 2-3 timer med innlagte pustepauser.

Her var det også på et par punkt et par ting med produktet som svikter mener jeg. 2 av skruene som gikk til stativet filte bort gjengene uten at de var satt skjevt på. De ble nok strammet for hardt. Dette oser litt av dårlig kvalitet.

Videre filte også den ene skruen til bunnplaten på sagen ut gjengene uten noe form for press.

I manualens illustrasjon G1, forklares det hvordan man setter på spaltekniven. På min maskin satt det noe som ser ut som en sprengstift bak hullet til bladbeskyttelsen. Dette gjorde at det var meget vanskelig å få på sagplaten igjen. Denne stiften er ikke avbildet eller nevnt i bruksanvisningen. Helt unødvendig irritasjon dette.

20150602_202125

Til slutt en særdeles vesentlig «mangel». Det er godt mulig jeg har montert feil her, men ikke det jeg kan se. parallellanslaget sitter skjevt etter montering. Det er mulig å bevege det frem og tilbake. Jeg regner med det er prisen man betaler for at det kun er festet i ene enden. Leste et sted at detter typsik billimaskiner, og i så fall er dette ekstremt dårlig, da rette kutt er vesentlig.

20150602_225503

 

Konklusjon:

God innpakning.

Ok bruksanvisning med et par mangler/uklarheter.

Litt tidkrevende å sette sammen. Mindre om du har den på eget bord.

Personlig syns jeg kvaliteten på skruer og gjenger virker relativt mindre bra.

Brukstest kommer.

6/10

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *