Ny blandemaskin

Eller.. Ny er vel å ta hardt i.

Samboer og jeg var på tur med tilhenger for å hente diverse fra finn. Først måtte vi tømme tilhengeren på gjenbruksstasjonen.

Da jeg begynte å tømme tenkte jeg at jeg skulle ta en tur inn i «billigkroken», eller det lokale gjenbruksskuret. Her setter betjeningen av fult brukbare (og noen ganger ikke fult så brukbare) gjenstander.

Jeg stikker hodet inn, og ser med en gang en sliten blandemaskin. «perfekt» tenkte jeg. Jeg som skal støpe såle til drivhus, potter til samboers planteprosjekter, og diverse plattinger til bosshus, trapp osv. «Den skal jeg ha».

Jeg går bort til ene ansatte og spør om den virker. Får et lettere irritert svar tilbake at hvis den står der, så virker den. «Greit nok, nå var du dum christoffer», tenkte jeg. «Da kan jeg bare ta den da», spurte jeg. Til et litt mindre irritert «ja» som svar. «Flott, tusen takk» avsluttet jeg entusiastisk.

Jeg går bort i bilen og skal til å tømme videre før det slår meg at kanskje noen andre har satt sine øyne på den. Jeg bråsnur og går bort til blanderen. Ganske riktig. I det jeg begynner å rulle på den kommer det en hoiende på ekte bergensk. «ØY DUH!! DEN DER SKAL EG HA». Jeg retter meg opp i ryggen og sier at, «Nei, denne skal jeg ha, det er avklart med han der borte».  Før jeg ruller videre. Flaks for meg at dette ikke eskalerte.

Jeg sikrer blandere på henger, tar den med hjem og smiler. Det første jeg gjør er å gi hjulene en runde med 5-56. Det høres ikke lengre ut som en Tigertanks som kommer rullende. Det neste er å dytte og røske i den for å finne åpenbare feil. Det eneste er at trommelen henger litt løst på bøylen. Men tannhjulet tar for det.

Spent som en elektrisk ål plugger jeg i kontakten. Fornøye konstaterer jeg at maskinen fra 82 (5 år yngre enn meg) virker ennå. Den er også den stilleste blandemaskinen jeg har hørt.

Så nå kan jeg begynne på drivhus.

20150726_121458 20150726_121450 20150726_121423 20150726_121405

2 kommentarer til “Ny blandemaskin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *