Tomatveksthus del 1

Så var tiden kommet for å prøve seg litt på støping og bygging av tomatveksthus.

Har vært litt borti støping før, men ikke å støpe teglstein.

Planen er en liten «ringmur» med 2 høyder av teglstein oppå. Deretter blir det lekter med innfreste polykarbonatplater som hus.

Det første som måtte gjøres var å lage forskaling..Det hadde jeg selvfølgelig også aldri gjort før, så da ble det litt opplesing, og fri husk fra den ene gangen jeg så min far sette opp en ringmur. Frem med spikerpistol, tommestokk og ivrig gjør-det-selv spirit.

20150707_131437

Etter grundig sjekk av vinkler og støttepinner, var jeg rimelig fornøyd. Det er litt høydeforskjell, så jeg prøvde å få sementen litt flytende. Det hadde jeg relativt flaks med. Jeg slo også ned et par lengder med armeringsjern i bakken, og prøvde å fjerne så mye jord som mulig på høyresiden.

20150707_131442 20150707_133921

Det ble litt overskuddssement, og dette ble brukt til å legge ned en grunnstein.

Nå skal det få tørke et par dager, og så skal det støpes teglstein oppå. Men først må det googles og youtubes etter instruksjonsvideoer.

1 kommentar til “Tomatveksthus del 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *