Håndoverfres fra biltema montert i fresebord fra Jula.

I den lange sagaen om tomatveksthus var jeg en periode bestemt på at jeg skulle frese polykarbonaten inn i listverket. Dette har jeg etter hvert slått fra meg pga. ønsket om å bli ferdig med dette i år.

Likevel hadde jeg fresen fra biltema montert i et fresebord fra jula. Det var riktig nok det andre bordet fra jula, da det første hadde bolter som gjengene var ødelagt på fra lager.

En liten erfaring jeg gjorde fra den testen var at det er viktig å enten feste et sponavsug på fresen (noe jeg ikke har ennå), eller fjerne satsen fra fresen før den monteres i bordet. Det samlet seg nemlig så mye spon i drivverket til fresen at den stoppet. Jeg måtte da demontere den og kjøre den mens jeg ristet ut spon for å få den igang igjen. Etter satsen ble fjernet fungerte det relativt bra.

20150807_191052 20150807_191059

Jeg drar også samme konklusjon fra forrige gang, at fresing er tålmodighetsarbeid. Jeg har også etter hvert en snikende mistanke at sponavsug og prisen er viktige momenter når man kjøper seg en fres…

6 kommentarer til “Håndoverfres fra biltema montert i fresebord fra Jula.

 1. Så flott blogg du har! Jeg fant den akkurat mens jeg satt og søkte rundt. 🙂
  Hvordan er du fornøyd med fresen ellers? Virker det som solid kvalitet? Jeg har lenge drømt om en fres, men har sett på høyere prisklasser og dermed er det ikke realisert enda.

  1. Takk for hyggelig kommentar. Jeg ser vi har ca. samme bakgrunn, og tanker om norske sider innen trearbeid osv.

   Føler ikke jeg kan uttale meg med særlig pondus, siden jeg ikke har erfaring hverken med andre freser eller fresearbeid. Tror jeg må nøye meg med å si at fresen virker grei nok til det den skal gjøre. Har frest kantene på sittelokkene i kjøkkenbenken jeg laget. Det ble skjevt som fy, men det tror jeg var mer en kombinasjon av en «billigfres» og føringen min. Mest det siste.

   Skal jeg kjøpe ny fres så blir det minst en bosch POF 1200 eller lignende. Dette kun basert på det jeg har lest på byggebolig.no.

 2. Hei Admin jeg har ett spørmål jeg håper du kan svare på.
  Jeg har fått en Bosch POF 1200 til jul og undrer på om denne vil passe i et fresebord fra Jula? følger det med adaptere til flere freser eller må det tilpasses noe? Bør jeg styre unna:
  https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/fresemaskiner/tilbehor/bord-til-handoverfres-049003/?gclid=CIHuzd2Vo9ECFcH2cgodl_MHFg
  Sabla lang link sorry…
  Fint om du kunne gjøre linken mer presentabel

   1. Hvordan er start/stopp av fres med dette bordet? Etter hva jeg ser er det på/av knapp på bordet, men fresen fra både Biltema og jula har sikkerhetsbryter for start av fres? Mao må du ha armen under bordet på fresen for å kjøre?

    1. Jeg festet startknappen på fresen med en klemme. Da startet den når jeg trykket på startknappen på fresebordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *