Hjemmelaget snøplog

Så kom snøen til Bergen! Etter rekordnedbør i vannform ble det til slutt minusgrader i nabolaget. Dette kom som julekveld på kjerringa.

Jeg har en liten slump med plank liggende etter en nabo som ville ha det bort før han flyttet. Jeg tok selvfølgelig imot.

Etter å ha tatt ut alt av snøredskaper, så jeg at snøen var kram, og det var ganske mye (for Bergenske forhold å være). Så jeg tenkte tilbake på min barndom da vi bodde høyere oppe, og naboen var ofte ute med en hjemmesneret snøplog og plogde snø til vår store fortvilelse (ødela akebakken. Dette var før i tiden når unger fikk ake uten oppsyn i bilveien).

«Hvor vanskelig kan det være å lage en kjapp plog». Så da var det å måle bredden på veien, legge ut plank, og skru sammen noe som minnet om det jeg husker fra barndommen.

20151227_131413 20151227_131419 20151227_131423

Med tidenes laveste forventninger hang jeg den på tilhengerfestet og kjørte de vel 20 metrene med veistykke. Det gikk overraskende fint.

Konklusjon: Utbedre med plass til litt mer vekt, slik at den dytter mer snø til siden.  Overraskende brukbart i forhold til hvor mye som ble lagt i planlegging og gjennomføring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *