Et par kjappe notiser om bordsagen fra biltema

Nå er det en stund siden jeg har hatt tid til å holde på med annet enn snømåking og vedkløyving. Men i dag fikk jeg montert resten av bordsagen fra biltema. Det som gjenstod var sidebordene.

Jeg monterte også tilbake spaltekniven etter å ha sett videoer om «kickback«. Kjekt å vite.

For å kunne montere holderne til bordplatene måtte jeg ta av både ben og bunnplate. Når dette var gjort så jeg at det var veldig dårlig plass til å komme til med alle muttre, skriver og skruer. For oss med store fingre var det en lidelse å montere. Jeg har noen filmsnutter jeg kanskje legger ut.

Også denne gangen opplevde jeg at en skrue ødela gjengene på en mutter. Det er andre gang dette oppstår. For meg virker det som dårlig kvalitet. Men det er tross alt en billigsag.

Når bordene var montert skulle jeg lage en «cross cut sled».  Har ikke funnet et godt norsk ord for dette, så da døper jeg det kappeslede.

Det første jeg fant ut var at på bordsagen satt det to skruer i føringssporet til anlegget. Disse mått jeg ta bort.

Så oppdaget jeg at spaltekniven var for høy for kappesleden min. Dermed ble det full stopp siden det ble for mye arbeid idag å skru ut 10 skruer for å demontere den.

20160225_122016

Det tredje jeg fant ut er at når bordplaten bak sagen er montert, kan man ikke bruke en kappeslede, siden sporene stopper i bordet.

Dermed ble resten av kappesleden lagt på is til jeg har litt mer tid til å holde på.  Også denne gangen laget ikke sagen vinkelrette kutt på grunn av at parallellanlegget er spinkelt og ikke festet i begge ender.

Tenker jeg legger ut bilder av prosessen med kappesleden når jeg en gang kommer så langt.

 

 

1 kommentar til “Et par kjappe notiser om bordsagen fra biltema

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *