Vedkløyving i mars

En friuke som ikke ble helt som planlagt grunnet sykdom på eldstejenten. Men jeg fikk god tid til å se på videoer på youtube. Så nå har jeg en del småprosjekter planlagt.

Det jeg fikk tid til var litt vedkløyving. Noe av veden hadde stått under en presenning, og dette førte til soppvekst og generelt en litt våt og muggen ved. Den har nå stått under tak i ca 2 uker, og tørket litt før jeg kløyvde den.

I videoen under kan man se hvor effektiv kløyveren fra Moe&Co er. Relativt store kubber kløyves raskt med 7 tonn arbeidstrykk. Man kan også høre det jeg syns er relativt plagsomme «skrikelyder» fra metall mot metall.  Har prøvd å pensle litt grease innemellom, men det så ikke ut til å hjelpe nevneverdig.

Jeg savner også en stoppemekanisme, slik at kløyvelengde ikke blir så lang. Dette hadde jeg på kløyveren fra clas ohlson, og det er en fordel å ikke bruke stokker mellom da dette kan slå ut og fly med stor kraft til siden. Mulig jeg må lage noe en dag jeg har tid.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *