Reisverk til drivhus ferdig.

Med god hjelp fra svigerfar begynte vi denne uken på reisverket til drivhuset. Det ble en del endringer i forhold til hva fruen ønsket seg, men noen kompromier må man gjennom for å realisere drømmen noen ganger.

Det først vi gjorde var å gå gjennom tegningene, og bestemme fordeling av vinduer. Døren som fruen hadde skaffet gjorde at målene som sålen var støpt ut fra ikke passet lengre. Dermed måtte vi omrokkere og fikse litt på løsninger.

1

Da vi hadde bestemt plassering av vinduer og dør, skrudde vi sammen langsidene og la de til side. Deretter ble gavlveggen montert, og så satt vi opp veggene oppå papp vha. støtter.

2 3

Etter dette satt vi inn kiler for å nivellere de 4 veggene. Deretter borret vi gjennom bunnsvillene og ned i betongen før vi slo inn ekspansjonsbolter til forankring.

4 5

Det siste vi gjorde med reisverket før vi skrudde det sammen var å tilpasse vinklene og gradene på veggene. Hele systemet stod flere grader feil vei. Dette ble rettet opp med stokker før vi skrudde det hele sammen.

Til slutt laget vi en mal på en taksperre som vi skulle ha 7 stykker av.

6 7

I dag har jeg malt lektene til taket slik at jeg slipper å stå inne i høyden og male de etter montering. Det samme skal jeg gjøre når jeg har laget de 6 resterende takstolene.

8

Det nest som skal skje nå er å lage 6 taksperrer, male disse og montere de på taket.  Har også kjøpt inn papp, asfaltplater og lekter for ferdiggjøring. Når dette er satt på blir dører og vinduer satt inn. Har også noe kledning liggende som jeg skal bruke før jeg kjøper evt. det jeg mangler.

Så til slutt er det å finne den beste prisen på takplater før det nærmer seg ferdig.

1 kommentar til “Reisverk til drivhus ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *