Bordsagen fra Biltema igjen

Etter at jeg la til et notis om bordsagen fra Biltema, så bestemte jeg meg for å fjerne platen som er bak bordet. Den gjør det vanskelig å flytte sagen, og jeg har brukt annen støtte uansett når jeg har kappet lange emner.

For å fjerne denne platen, måtte jeg ta av bena, og bunnplaten.

Det første jeg fikk sett var hvor dårlig skruene egentlig var.

20160911_155939 20160911_155954

Gjengene er maulet bort, og dette uten at det har vært brukt kraft for å stramme skruene.

Videre så jeg at når jeg tok bort bunnplaten at det hadde samlet seg mengder meg spon og støv, som var hardpakket i hele bunnen. Usikker på om det har noe å si at koblingsboksen var helt pakket inn.

Hardpakke spon i bordsag fra Biltema 20160911_155921

Nå er det sikkert slik at jeg burde brukt et sponavsug, så hadde jeg ungått dette. Og skruene kan relativt lett erstattes av nye. Sagen har prestert bra i forhold til pris. Den stod under tak ute hele sommeren, og har gjort det den skulle. Lurer på om det blir noe annet hvis jeg kjøper meg en sag av bedre kvalitet..

 

2 kommentarer til “Bordsagen fra Biltema igjen

 1. Hei, har du funnet noen måte å justere sagen slik at bladet ligget parallelt med bordet?

  Har samme sag selv, er ikke imponert av kvaliteten.

  Bordet var buet, dette hat jeg rettet opp .

  Sagbladet var livsfarlig og er byttet ut med et bosh blad.

  Men verst av alt er at sagbladet er flere grader skjevt og tilsynelatende uten mulighet til å kunne justeres. Dette fører til at sagen aldri vil kunne sage rette snitt uansett hva en gjør.

  Med mindre en er over snittet mekanisk anlagt og er villig til å gjøre store modifikasjoner på saga bør man styre unna denne sagen og sikkert mange andre billige sager.
  Men spesielt denne er laget på en slik måte at den aldri kan fungere som den skal.

  1. Hei, takk for tilbakemelding. Har kun brukt sagen til å slisse grove kutt på type drivhuset og andre større prosjekter. Har ikke kalibrert bladet, eller foretatt mindre kutt da jeg ikke har kommet igang med de mer finkuttede småprosjektene.

   Er på utkikk etter en bedre sag for tiden. Vurderer kanskje en Bosch PTS 10 T siden den er på kampanje hos obs bygg akkurat nå. Vi får se..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *