Kreg innlegsplate og CMT overfresen

Dette er en del av fresebordprosjektet, men tenkte å skrive et eget innlegg på dette, siden det tok mye lengre tid enn i instruksjonsvideoen, og mine beregninger.

Jeg kjøpt tidligere en universal kreg innleggsplate for bordmontering av fresen. Denne skal settes inn i bordplaten på fresebordet ved hjelp av kreg precision router table insert plate levelers.

                                                    

Det fulgte også med et instruksjonshefte slik at monteringen burde være plankekjør.

Jeg tok av bunnplaten på fresen min (en CMT 8E 1000 watt fres (som vistnok er en tritonfres laget på lisens)), festet den til platen og sentrerte den. Vinklet den på toppen av fresen for riktig plassering.

Men mangel på skikkelig verktøy gjorde seg gjeldende igjen. Jeg tenkte å drille dette med en «drillpresse» fra jula. altså en billig borhammer montert i et stativ.

Denne drillen kjørte full pupp, og det ble rimelig brutalt. Bestemte meg derfor for å drille for hånd.

Det ble heller ingen suksess, og jeg skjeivborret slik at jeg måtte slipe ene hullet ned.

Mulig jeg jeg jobbet med for høy hastighet, for det dannet seg kanter i platens dekke når jeg brukte countersinkbiten. Dessuten var skruene til fresen veldig korte, og ikke flate skruehoder.  Sveiven for høydejustering var også 11 mm. Og jeg måtte bruke et langt bor for å komme opp i den dimmensjonen.

En annen utfordring var at det er to mutterhoder under fresen for feste av parallellanlegg til fresen. Disse måtte jeg hule ut for å få fresen flat på innleggsplaten.

Alt i alt tok det godt over 2 timer å få til. Med innlagte frustrasjonspauser og kaffepauser. Opprydding og tok sin tid.

Neste gang kjøper jeg en predrillet plate!

 

2 kommentarer til “Kreg innlegsplate og CMT overfresen

  1. Du har litt å puske med her. Det blir spennende å se resultatet når du er i mål 🙂 Er spent på om det kommer et blogginnlegg med erfaringene dine om fresen etter hvert også. Har fantasert lenge om en blå Bosch, men budsjettet strekker ikke til foreløpig.

    1. Det kommer både brukserfaring og en byggerapport når alt er ferdig. Har en skjærefjøl jeg skal lage blant annet med fresebordet, så alt er planlagt.

      Jeg venter med den blå linjen til jeg ser at dette er noe jeg kommer til å bruke fast 🙂

      Var for øvrig veldig gøy å frese med CMT fresen når jeg laget kroppen til fresebordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *