Nyinnkjøpt verktøy

Det ble et lite julegratiale i år, så da ble det rom for å kjøpe inn litt utstyr.

Det første jeg kjøpte var en 1000 watt CMT Fres med et 305 mm sinkeapparat. Dette fikk jeg til en meget hyggelig pris hos C. Dahm maskinforretning utenfor Bergen. Det var veldig hyggelig service, og god veiledning. Fikk også skaffet meg et benkeklossesett for frihåndsfresing på bord, og et fresestål til selve jigen.

Det var også tilfeldig vis tilbud på Bosch PTS 10T hos coop obs bygg, og da var ikke veien dit lang heller. Det blir en oppgradering fra biltemasagen min, så får vi se hvordan den farer seg.

Som et av de første prosjektene jeg tenkte å sette i gang med, valgte jeg å lage et fresebord jeg fant på nettet. Det ser en smule mer avansert ut i forhold til min tålmodighet. Derfor må jo det være perfekt..

Og det er jo alltid gøy å jobbe i tommemål. Mulig jeg må krype til korset og jobbe med en femtendedels åttitredevtesyvendedel førtihunde inch. Eller bare regne om hele planen.

Til dette bordet kjøpte jeg for første gang fra en norsk nettbutikk for verktøy. Valget falt på aurus.no. Der bestilte jeg torsdag, og fikk varene mandag morgen. Kjempefornøyd med det. En Kreg innlegsplate, høydejustering for platen, en t-skinne og et delesett til skinner mm.

Nå gjenstår bare selve byggingen he he.

2 kommentarer til “Nyinnkjøpt verktøy

 1. Hei du,
  jeg kjøpte også PTS-sagen, men dette for en del år siden.
  Jeg skriver dette for å gjøre deg oppmerksom på det som skjedde for meg:
  Skyvebordet var 2 mm høyere enn sagbordet og innleggsplaten ved sagbladet. Dette har jeg hørt at også andre har hatt problemer med. Jeg vet at disse er blitt solgt selv etter at jeg gjorde dem oppmerksomme på feilen.
  Fikk byttet til ny sag som fungerte greit, bortsett fra at gjerdet ikke stod vinkelrett på bordet når jeg strammet låseskruen. For å få gjerdet i vinkel må jeg presse gjerdet mot anlegget hver gang.
  Det andre som dukket opp var vinklingen på sagbladet. Jeg har nesten ikke brukt sagen i annet enn 90 graders vinkel og stor var skuffelsen da det viste seg at jeg ikke klarte å regulere sagbladvinkelen ved hjelp av rattet framme på saga. Det viste seg at tennene av plast var utslitt og ikke grep tak i reguleringstannhjulet. For å justere vinkelen må jeg nå bruke løsvinkel med korrekt vinkel og sette denne ved sagbladet og holde det fast mens jeg fester låseskruen.

  Dette var bare til etterretning slik at hvis noe skulle oppstå så er du klar over det på et tidlig tidspunkt og kan ta det på «garantien»…

  Snakkes,
  Eddie

  1. Takk for tilbakemeldingen. Jeg har ikke brukt sagen så mye uten en kappeslede. Men jeg tror bladet er skjevt på sagen. Har kjøpt meg en måleklokke for å se evt. avvik. Skal også sjekke tipset ditt. Akkurat nå står sagen i boden ute, og jeg har kjøpt meg en brukt sag av merket meec (jula). Blir å bruke Boschen i verksted, og meec til alt av prosjekter ellers.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *