Fresebord 6 – Døren og sideprosjektene

Tiden var kommet for å lage døren på fresebordet. Det jeg kanskje har gruet meg mest til. Siden jeg hadde laget meg et stikksagbord kunne jeg skjære til plexiglasset relativt enkelt. Det viste seg at holderen til bladet var unødvendig.

Skjæringen gikk greit. Tapet begge sider med brun pakketape, og lot beskyttelsen som den kom i være på. Så ingen skader hverken på glasset eller kantene.

Deretter kappet jeg til listenen. Jeg gjorde det lettvint og laget rammen uten gjæringsvinkler i hjørnene. Spor til plexiglasset ble laget på bordsagen. Deretter var det liming og inn i tvingespenn.

Dagen etter var det på tide å sjekke resultatet. Helt i stil med resten av bordet var det totalt skivebom.

Skjeiv, for lav og for smal. Selv med kontrollmålinger. Så nå blir det ny dør som neste prosjekt.

Mens jeg holdt på med døren ute så jeg at jeg hadde en liten plate av MDF igjen.  Jeg sverget jo å aldri bruke det mer, men jeg freste spor til stikksagen og festet den med skruer. Igjen prøvde jeg å frese etter en mal festet med nyinnkjøpt dobbeltsidig tape. Den holdt selvfølgelig ikke, og det ble et lite feilskjær. Men det er det ingen som ser!

Det endte med at jeg skrudde malen forsiktig fast.

Jeg fikk også laget et sponavsug, stikkontakt og bryter på utsiden.

Ellers holder jeg på å teste ut å overføre utskrifter til tre. Bruker noen som heter freezer paper. Kjøpte 50 ark på ebay.  Har også holdt på med sponavsug bak på fresebordet, og listene på fronten. Når døren er på plass, og sponavsuget ferdig skal jeg frese gjerdedelene og skuffene, og få disse på plass. Det går veldig sakte, men det går på frem..

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *