Fresebord del 3 – Learning by failure

Da begge sidene var ferdiglimt, og bitskuffene tilpasset de ujevne sporene måtte jeg stive av innerveggene. Disse var kun limt i bunnen, og var nesten 1 cm feil fra topp til bun..

Bitskuffene er ferdigskjært, og skal monteres. I dag skal jeg lage de to øverste skuffene til verktøy. Disse har bunn, og krever litt bruk av fresen.

Og når jeg først er inne på fresen…

Jeg hadde et gammelt bord jeg bestemte meg for å bruke til toppen. Det var i mdf, med lakkert overflate i høyglans. Glatt og fin overflate. Så etter å ha skjært bordet til for frihånd på bordsagen (grøss!), var det på tide å sette inn innleggsplaten. Så skal jeg heller la være å nevne at jeg hadde to plater, og den jeg hadde tenkt å bruke hoppet opp av sagen og landet på sagbladet for så å skyte bakover..

Jeg laget en mal som jeg tapet fast med maskeringstape.

Deretter tok jeg ut platen og installerte et «flush trim» bit i fresen. Så var det bare å følge guiden rundt. Det vil si, hvis maskeringstape var egnet til jobben. Og hvis jeg hadde hatt et fresestål som passet hjørnet på platen. Noe det ikke gjorde.

Dessuten var jeg for ivrig og freste for dypt, og dermed hoppet fresen opp, og dyttet malen bort. Det gikk som det måtte, og alt ble ujevnt og stygt. Dessuten passet ikke hjørnene med platen. Jeg prøvde å bruke pakketape i stedet, men det var heller dårlig resultat.

Jeg har også funnet ut at jeg hater å skjære i MDF. Herregud for en mengde med fint og klebrig støv!

Nå er det ikke kjempekrise at tilpassingen ikke ble perfekt i og med at i planen er det lagt opp til to limte topper, og jeg valgte å få for en. Jeg trenger bare å finne en ny topp, og ta med all læring fra denne feilslåtte opgaven videre. Men som læring og POC var dette en kjekk opplevelse.

Monterte så kreg insert plate levelers, og fikk satt på platen. Dette var veldig lett og et supert system!

I det midterste bildet har jeg laget en midlertidig klemme for å holde platen fast mens jeg tilpasser klammene under.

Nå er det snart på tide å tenke på gjerdet og døren..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *