Fresebordgjerde, stikksagbord og ballen som rullet fort

Da tiden for å lage gjerdet til fresebordet, måtte jeg nok en gang sage i MDF. Dette er forhåpentlig vis siste prosjekt der jeg bruker MDF. Materialet er pent, og det blir fine snitt og det er lite bevegelse i materialet. Men absolutt et mareritt å sage i.

Men jeg fikk kappet gjerdet til, og lim det sammen over natten. Hadde litt utfordringer med å få tvingene på plass.

Resultatet ble som resten av bordet. Det har nå utviklet seg til å bli et prosjekt som det ikke er så nøye med. Jeg skal få det fint, men det kommer ikke til å bli noe utstillingsmodell på noe som helst måte.

Siden platemonteringen feilet grovt, ble heller ikke gjerdet i senter i forhold til platen. Men jeg valgte å heller sentrere gjerdet til bordet enn platen, slik at jeg evt kan bruke det på en ny bordplate.

Satte inn noen T-profiler i aluminium som var kjøpt fra Aurus.no.  Det ene sporet ble litt for trangt, og jeg prøvde å banke ned skinnen. Dette førte til at MDF-platen sprakk under. Den bulet også på toppen. Nok en seier i prosjektet.

Men gjerdet kom på plass, og det låser seg i sporskinnen. Det neste blir døren.

Det fører meg igjen over på neste prosjekt, for det er jo alltid noe som er kjekt å ha. Jeg trenger egentlig en båndsag, men her hverken penger eller plass til en skikkelig sag. Kunne kjøpt en kontursag, men føler det er mye penger for noe man kan lage selv.

Dermed var det å google jigsaw table.

Laget kassen av noe gammel kryssfiner som har stått ute i over et år. Noe det bar preg av.

Holderen er ustabil, og jeg skal lage en skikkelig når jeg får prøvd meg litt frem. Ble ferdig med denne nå i kveld. Blir den store generalprøven i morgen.  Laget denne sagen først siden jeg også skal lage en «disc sander». Har en drill og en holder for sandpapir som jeg skal lage et lite bord og støvavsug på. Men det er noen deler som trenger å kappes i stikksagbordet. Ballen ruller på seg!

Syklonen funker fjell, og det er minimalt med støv i selve støvsugeren. Har også bestilt filter og pose til sugeren, så da bør det bli bra i verkstedet!

Det verste med å lage fresebordet er alle maskinene jeg ikke visste jeg trengte. Følgende prosjekter er planlagt: Disc sander, french cleat opphengssystem, maskinoppbevaring, vogn til støvsyklonen osv. Det dukker garantert opp mer har jeg en følelse av..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *