Støvsyklon

Mens jeg venter på maling, lim og materialer for å fortsette på fresebordet, har jeg hatt et lite sideprosjekt. Det går ut på å lage en støvsyklon til støvsugeren.

Det er masse videoer på youtube der man ser opp til 99 % effekt på en slik støvsyklon. Jeg hadde noen gamle vindunker stående, og bestilte en billig kopi av dust deputy på ebay.

Slanger og stusser fikk jeg tak i på jula.

Slangen og rørdelene passet sammen så tett at jeg valgte å bare tape delene for å sikre de helt.

En liten testkjøring viste med en gang at bøtten måtte forsterkes! Så det ene prosjektet avløser det andre. Jeg må også teste for statisk elektrisk oppsamling på rørdelene. Noe det advares mot når man bruker avløpsrør.

1 kommentar til “Støvsyklon

  1. Artig! Dette trenger jeg til bordsaga som fylles av sagspon dersom ikke filteret i støvsugeren gjør det først. Jeg eksperimenterte med et lignende prosjekt, bare med et rett papprør. Det fungerte delvis, men fikk det ikke tett nok og la prosjektet på hylla ei stund. Kanskje dette hadde vært et alternativ ja. Spent på fortsettelsen og første testkjøring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *