Båndsagens motor og fininnstillinger. Småprosjekter

Jeg måtte selvfølgelig skru fra hverandre hele båndsagen. «Litt småtweaking» ble til at jeg plukket fra hverandre motoren helt, og tok av alle belter og hjul. Leste meg opp på coplan og drifting og all verdens nyttig informasjon. Det skulle vise seg at sagen var mildt sagt feilinnstilt.

Så først måtte jeg på biltema og skaffe nye hjullagre til motoren. Det fjernet den stygge skrikelyden den laget før.

Alt dette foregikk selvfølgelig ikke uten den vanlige knotingen. Jeg tror jeg satt på motorlokket ovet noen ledninger, for etter montering i båndsagen luktet det svidd. Motoren var også glovarm. Etter den hadde avkjølt seg ute skrudde jeg den opp for å sjekke, og alt så fint ut. Skrudde den sammen og alt funket fint.

Byttet også den ødelagte reimen på motoren, og fikk satt på noen skiver. Smurte alle deler og la inn en list på lokket øverst så den ikke skulle dirre så mye. Satt også på nye hjul og litt mer stabile bein. Men per nå er det alvorlig med risting.  Mistenker at et belte er for slakt, og at de nye beina er for lange.

Ved siden av å få til båndsagen har jeg laget en vogn til støvsugeren og syklonen. Den er lettere å flytte, samt den tar opp mindre plass i bredden og lengden.

Her kommer det et annet røroppsett, kroker til slange, samt diverse fininnstillinger på stabilitet og utseende.

Fikk også tid til å smelle sammen et stativ til fiskestengene mine.

Planen fremover er å få til en disksander, samt noen småprosjekter i huset. Har også lyst å organisere verkstedet bedre. Hadde man bare hatt bedre tid..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *