Fresebord 7 – Ny dør og skuffene fra helvete

Ny dør skulle det bli. Det ble enklest mulig løsning siden piffen har gått ut av prosjektet.  Fresen fra CMT fikk en skrue løs, og er vanskelig å dykke helt ned. Så den måtte jeg returnere til C. Dahm maskinforretning. Nå er det snart 4 uker siden jeg har hørt noe fra de, og det etter jeg ringte de forrige fredag. Ble lovet at de skulle ringe tilbake.

Så det skal bli spennende å se hva de gjør ut av denne saken.

Uansett fikk jeg satt inn noen lister i døråpningen og tatt noen mål. Plexiglasset ble tilskjært og montert med skruer og lim bakfra. Ingen fancy pancy løsning her i gården nå.

Etter dette var det på tide å frese spor til skuffene jeg skulle lage. Tok ut fresebordet fra jula, og monterte fresen fra biltema siden CMT fresen var på service..

Selve fresingen av skuffene gikk relativt greit. Ikke det jevneste resultatet. Tror nok også denne gang at det har mer å gjøre med min nøyaktighet enn verktøyet…

Mengden med støv er rett og slett imponerende.

Freste også et spor i den fastskrudde delen på gjerdet. Den er i MDF og det ble noen gram med det fineste støvet i hele verden. Her ble det brukt maske for alle pengene!

Aldri mer prosjekter i MDF!

Når alt var ferdigfrest, og bært inn var det på tide å skru skuffene sammen. Dette gikk rimelig greit. Brukt rester fra en kommode jeg skulle kaste til skuffebunner.

Dagen etter dette ble limt var det på tide å sette på skinner. Og det er så langt jeg kom. Siden jeg ikke var 100% nøyaktig fra starten, passer nå ikke skuffene i skinnene. Derfor har jeg invilget meg en pause fra fresebordet til jeg får igjen CMT fresen min.

I mellomtiden holder jeg på å lage et bord og avsug til en brukt meec bordsag jeg kjøpte via finn.no.