Kan man ha for mange bordsager?

Nei man kan ikke det. Ihvertfall ikke for en stund.

For mens fresebordet var inne i sin n’te tenkepause, ble det tid til å lage et nytt bord til Meecsagen jeg kjøpte.  Håpet er å få det så tett at det kan brukes inne, slik at jeg slipper å stå ute å sage. Når verkstedet en gang blir bygget, så blir den stående ute, mens Boschen skal inn.

Uansett, så laget jeg ramme av noe plank jeg hadde liggende. Selve støvskuffen til å ha under bordet ble laget av skuffebunner fra en kommode jeg kastet.

Sagen ble tapet der det var hull, og et gammelt liggeunderlag ble skjært i biter der det var plass å presse inn. Jeg fikk også tilpasset støvavsug over, under og inne i sagen.

Pent er det ikke, men alt avsug skal bygges inn i verkstedet når den tid kommer. Plexiglass og tokomponent epoxy var et spennende prosjekt. Epoxy herder ikke med en gang. Just saying.. Kan være lurt å ha en plan på hvordan du får delene til å henge sammen før det herder. Lesson learned!

Motoren trekker luft utenfra via en slange som fulgte med en gammel tørketrommel jeg hentet for å bruke motoren til en slipemaskin. Hvis noen vet hvordan de kobler de 6 ledningene så rop ut!

Jeg fikk også tid til å kaste boss på gjenbruksstasjonen. Jeg var som vanlig innom gjenbruksboden (brukende ting settes der. Jeg fikk blant annet sementblanderen min derfra). Denne gangen var det særdeles tomt der. Mulig fordi dette var på ettermiddag i vinterferien, og det regnet. Uansett så konstaterte jeg skuffet at ingen skatter ventet på meg. Jeg betaler, og kjører rundt noen containere til der jeg skal hive av restene av tørketrommelen.

Hva ser jeg der.. En bordsag… Gammel og rusten, og satt hen for å dø.

Jeg setter trommelen fint av, og så plutselig kom det et vindpust og dyttet bordsagen opp i tilhengeren. Uten å vite tilstand, så har jeg ihvertfall mulighet til å skaffe en en nullstrømbryter i det minste.

Kjører sagen hjem og lar den renne av seg under terrassen. Jeg var ganske spent når jeg satt strøm på den. Trykket på knappen med briller, hørselvern og lave forventninger.

Et lite smell, og motoren setter igang som en rakett!! Win win win, maskinen funker! Men alt er rustet, og bladet er en rustklump. Jeg bestemmer meg for å ta bort sidebordene og bruke dette til en hurtigmaskin, siden den er liten og lett å flytte. Et par timer med pussing, og polering, så ser den allerede mye bedre ut.

Maskinen er en Best tools TS10CW. 1500 watt. Sikkert en møkkamaskin, men hos meg skal den få prøvd seg før den havner på stasjonen igjen.