Vårslepp

Da har våren kommet og nesten gått. Her har dagene gåt ti jobbskifte, 40-årsdag og småprosjekter.

Bordsagen er pusset ned, smurt og sprayet ferdig.

Båten er tatt på land, og er klar for å males. Innside har fått 2 strøk i hver farge. Nå skal den bunnsmøres og males utvendig. Motoren skal også få seg en etterlengtet service. Båten ble malt med Alkydmaling fra biltema. Dette er en 14-2210 båt på 14 fot. Syns den oransje lakken hadde sett sine beste dager, så det var på tide med en ny finish. Dekaler er under bestilling hos askeladden.

 

Muringen rundt drivhuset har også fått vente på seg. En god blandig av ny jobb, sprengingsarbeid 5 meter bortenfor og dårlig vær har gjort at dette tar tid.

Det er riktignok 2 prosjekter jeg tok meg tid til før 17. mai.

Det første var å støpe en rampe opp til lysthuset. Slik at man kan trille en trillebår inn hvis man skal rydde planter osv. for høsten.

Det andre var ny flaggstang. Vi slo til på en 9 meter høy flaggstang i stål som gikk for 2000 på finn. Så da var det bare å hive tilhengeren på, frakte den hjem og støpe fundament. Med hiltien til svigerfar og nytt bor til 1100,- var alt lagt til rette for heftig boring i fjell.

Flaggstangen fikk nytt grunnfundament støpt. Dette fikk herde en liten uke før stangen gikk opp. Fundamentet var 4 armeringsjern med gjenger. De ble boret ca. 15 cm ned i fjellet, og så 10 cm med støp over det. Jeg boret også to 10mm armeringsjern på skrå mellom festene for å stive av sementen mer. Når dette har fått stå en stund skal jeg støpe opp til selve stangfundamentet og nivelere dette.

Stangen ble vasket med høytrykkspyler og malt med metallmaling fra biltema. Ble ikke så verst resultat.

Ellers har det gått i drivhus og dyrking av diverse planter. Blir spennende å se utover sommeren hva vi får ut av det.  Har nok av prosjekter som «stjeler» av tiden min. Og slik bør det være..