Vintersysler 17/18

Nå er det en stund siden jeg har har skrevet her inne. Det er like vel ikke mangel på prosjekter. I høst og vinter har mye tid gått med til utbygging av gang, og riving av en gammel teglsteinspipe.

Selve gangen har jeg fått god hjelp til, og pipen ble erstattet av en stålpipe utført av focus varme. Selv om jeg valgte å rive 2 etasjer selv, ble dette en formidabel jobb. Det var et ganske krevende arbeid, som jeg fikk sving på når jeg var nesten ferdig. Masse støv, og mye tung bæring. Det hjalp godt med en avsugvifte. Teglsteinen ble jeg kvitt på finn.no!

Det viste seg også at bærende konstruksjon ble en utfordring da vi skulle åpne opp rundt pipen. Så Landro bygg fikk oppgaven, og gjennomførte beregninger, og løste problemet fint.

Ut over høsten og vinteren har jeg fortsatt med å restaurere gjerdesagene. Rullebordet, sagen og ruller har fått en puss, og ny lakk der det har vært behov. Så har jeg fått kjøpt inn reservedeler både nytt og brukt.

Fikk også kjøpt meg en gjerdesag 805 til en meget hyggelig pris på finn.no. Måtte kjøre et par timer for å hente, men det var den verdt. Skal brukes til å kappe flak, og repeterende kutt blant annet når vi skal erstatte eternittplatene vi har på huset.

Har også fått tid til å slappe av litt i lysthuset også. Det er litt småarbeid igjen, og tette litt lekkasjer som har kommet etter huset har satt seg, og vinden har gjort sitt. Så har hønsene tatt sin plass, sammen med ploging av snø de to dagene det var snøfall over 2 cm.